Solförmörkelse

Arostomten njuter av solförmörkelsen över Västerås 2011-01-04 kl 10:00.

I går morse meddelade tomten, som befinner sig på månen, att de var på väg att skymma solen på jorden och att jag skulle ta mig ut ur min stubbe, i den stora skogen, till ställen där jag varit på julafton och lämnat julklappar. När jag kom ut var där många barn som också ville se detta fenomen för första gången.

När kameramannen tittade i displayen ropade han, att han såg en spegelvänd “Solskära” i mitt skägg men att han inte kunde se den på himlen på grund av alla dimmoln. Vilken tur att han kunde fånga detta fenomen på bild, så alla barn som inte var där kan se att det faktiskt var sant, för en kamera ljuger aldrig. Jag har ju sett total solförmörkelse 1954 och då blev det så mörkt att fåglarna slutade sjunga. Solen är ju normalt gulfärgad men har här blivit svagt rödfärgad  av bilden att döma, ja som varmt järn ser ut. Det måste vara väldigt varmt på solen och så kallt på månen att de måste elda i månhuset för att inte frysa.

Tomten på månen gick sedan och lade sig för att sova, så nu får barnen försöka förstå varför det kunde bli så här. Mamma, pappa eller någon annan kan nog förklara hoppas jag. När det blir fullmåne däremot  brukar jag åka skidor på skaren i dagsljus och det tycker jag är så trevligt.

God Måne alla barn / Tomten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.