Kortvasan 12-02-24

 

Min 5-e start i Oxberg, var bättre förberedd än tidigare, för jag hade åkt skidor mycket mer än tidigare och vädret var perfekt med bara någon minusgrad.
Jag ville hedra vår störste Vasaloppsåkare, Mora-Nisse, med sina 9 st segrar tom 1953. Därför hade jag hans bild på min nummerlapp, som synes vid starten klockan 10.45.
Jag fick omvallat av en kille på skidgymnasiet och därefter var mina skidor “super”, lite vätska och bulle i Oxberg och allt verkade gå mot rekordtid.
Jag “la mig” i snappfilen längst till vänster = spår 4 i en nedförsbacke för att testa glidet. I botten på backen fastnar min vänstra bindning/sko i det frusna spåret, vilket innebär att min högra fortsätter och jag landar på höger armbåge i “isen mellan spår 3 och 4, efter 6,5 km.

Försöker resa mig men min högerarm lyder inte, så jag lossar skidorna och rullar ut till vänster för att inte bli påkörd.
Därefter ringer jag till IK Mora och ber dom sända snöskotern med skrinda, som jag kört förbi tidigare, vilken sedan kommer och fraktar mig till Höksberg. Jag har inte ont, så jag åker med bussen till målet i Mora och blir läkarundersökt. Remiss och bil till lasarettet och lång väntan. Efter röntgen konstateras att min högra överarm gått rakt av strax under ledkulan. Med ett stöd under armbågen och runt halsen ned till handleden fick jag lämna sjukhuset kl 19.30, för hämtning av Göran och bil till Blyberg. Sov sittande i en fåtölj med en kudde som avlastning.

Morgonen efter var överarmen blå och svullen, så vi åkte ner till “Målläkaren” som enbart rekommenderade Voltaren.
Problemet därefter var att få tag i en kusk till mina 80st hästar för hemgång. Det löste sig med “en annan tomte”, och efter hemkomsten ny röntgenkontroll. Fick börja med sjukgymnastik och träning och den 29 maj blev jag friskförklarad och kunde börja belasta armen igen. Hade lyckostjärnan med mig, för det behövde inte bli nån operation och det bästa av allt var att jag aldrig hade någon värk. Bilderna visar att tomten höll på att bli blå, men nu kan jag meddela att tomten nu återfått den röda och gråa färgen. Efter jul börjar jag åka skidor igen för att vara i god form till nästa start den 22 februari 2013, vilket klaras om man bara äter tomtegröt varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.